Turkcell Kariyer Fırsatları Çevrim İçi Etkinliğimizde Konuşuldu

Hayallerin Turkcell’le Gelecek Çevrimiçi Kariyer Etkinliği

Üniversitemiz Kariyer ve Mezun Merkezi tarafından düzenlenen ve Turkcell İşe Alım Yöneticisi Sayın Serhat Sezgin ile Turkcell Erişim Şebeke Operasyonları Yöneticisi Sayın Eda Konakyeri'nin konuşmacı olarak katıldığı, etkinlikte öğrencilerin yoğun ilgisi görüldü. Hayallerin Turkcell’le Gelecek başlıklı çevrimiçi kariyer semineri ayrıca Kariyer Planlaması dersini alan 1. Sınıf öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirici bir uygulama olarak ön plana çıkmıştır.

Etkinliğe katılarak konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın: “Turkcell Genç Yetenek Programı ve Kariyer Fırsatlarının konuşulacağı çevrim içi etkinliğimize tüm öğrencilerimiz ve mezunlarımız hoşgeldiniz, bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından desteklenen Kariyer ve Mezun Merkezleri öğrencilerin kariyer gelişimleri için son derece önemli işler yapmaktadırlar. Bu kapsamda bu yıl ders müfredatlarına eklediğimiz Kariyer Planlaması dersi daha yolun başında olan öğrencilerimizi 1. Sınıftan kariyerleri üzerine düşünmeye, plan yapmaya sevk etmektedir. Üniversite Yönetimi olarak bizler bu faaliyetleri son derece önemli buluyoruz ve destekliyoruz. Turkcell son derece Kurumsal ve başarılı bir şirket, bugün bizlerle ve öğrencilerimizle bir araya geldikleri için son derece mutluyuz. Umarım pandemi sonrası da Turkcell ile çalışmalarımız ve işbirliklerimiz devam eder ve sizleri güzel Üniversitemizde misafir etmeyi çok isteriz” dedi.

Turkcell İşe Alım Yöneticisi Serhat Sezgin Turkcell’in Genç Yetenek Programını, Kariyer Fırsatlarını, Staj Programlarını ve Sık Sorulan Soruları öğrencilere aktardı. Dumlupınar Üniversitesinden mezun olduğunu ve mezun olduğu üniversitenin öğrencileri ile bir araya geldiği için son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin programlara nasıl başvuru yapacağını ve hangi aşamalardan geçeceğini anlatan Sezgin: ”Kariyerinize yön verebilmek için erken dönemde planlama çok önemli, sizler bu açıdan şanslısınız, 1. Sınıftan bu sürece dahil olmanız önemli bir avantaj” dedi.

Turkcell Erişim Şebeke Operasyonları Yöneticisi Eda Konakyeri'nin konuşması daha çok Turkcell’in teknolojik altyapısı, 5G teknolojisi ve Turkcell’in 5G teknolojisine yönelik çalışmaları, internet üzerinden sağlanan GeForce teknolojisi ve Türkiye’ye Turkcell tarafından sunulması, teknolojinin gelecekte hangi noktalara erişebileceği üzerine yoğunlaştı.

Yetkililerin kendi kariyer hikâyelerinin de anlatıldığı etkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi.

Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörlüğü

Son Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2021, Perşembe