Turkcell Kariyer Fırsatları Çevrim İçi Etkinliğimizde Konuşuldu

Turkcell Kariyer Fırsatları Çevrim İçi Etkinliğimizde Konuşuldu

Hayallerin Turkcell’le Gelecek Çevrimiçi Kariyer EtkinliÄŸi

Üniversitemiz Kariyer ve Mezun Merkezi tarafından düzenlenen ve Turkcell Ä°ÅŸe Alım Yöneticisi Sayın Serhat Sezgin ile Turkcell EriÅŸim Åžebeke Operasyonları Yöneticisi Sayın Eda Konakyeri'nin konuÅŸmacı olarak katıldığı, etkinlikte öÄŸrencilerin yoÄŸun ilgisi görüldü. Hayallerin Turkcell’le Gelecek baÅŸlıklı çevrimiçi kariyer semineri ayrıca Kariyer Planlaması dersini alan 1. Sınıf öÄŸrencilerin öÄŸrendiklerini pekiÅŸtirici bir uygulama olarak ön plana çıkmıştır.

EtkinliÄŸe katılarak konuÅŸma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın: “Turkcell Genç Yetenek Programı ve Kariyer Fırsatlarının konuÅŸulacağı çevrim içi etkinliÄŸimize tüm öÄŸrencilerimiz ve mezunlarımız hoÅŸgeldiniz, bildiÄŸiniz üzere CumhurbaÅŸkanlığı Ä°nsan Kaynakları Ofisi tarafından desteklenen Kariyer ve Mezun Merkezleri öÄŸrencilerin kariyer geliÅŸimleri için son derece önemli iÅŸler yapmaktadırlar. Bu kapsamda bu yıl ders müfredatlarına eklediÄŸimiz Kariyer Planlaması dersi daha yolun başında olan öÄŸrencilerimizi 1. Sınıftan kariyerleri üzerine düÅŸünmeye, plan yapmaya sevk etmektedir. Üniversite Yönetimi olarak bizler bu faaliyetleri son derece önemli buluyoruz ve destekliyoruz. Turkcell son derece Kurumsal ve baÅŸarılı bir ÅŸirket, bugün bizlerle ve öÄŸrencilerimizle bir araya geldikleri için son derece mutluyuz. Umarım pandemi sonrası da Turkcell ile çalışmalarımız ve iÅŸbirliklerimiz devam eder ve sizleri güzel Üniversitemizde misafir etmeyi çok isteriz” dedi.

Turkcell Ä°ÅŸe Alım Yöneticisi Serhat Sezgin Turkcell’in Genç Yetenek Programını, Kariyer Fırsatlarını, Staj Programlarını ve Sık Sorulan Soruları öÄŸrencilere aktardı. Dumlupınar Üniversitesinden mezun olduÄŸunu ve mezun olduÄŸu üniversitenin öÄŸrencileri ile bir araya geldiÄŸi için son derece mutlu olduÄŸunu dile getirdi. ÖÄŸrencilerin programlara nasıl baÅŸvuru yapacağını ve hangi aÅŸamalardan geçeceÄŸini anlatan Sezgin: ”Kariyerinize yön verebilmek için erken dönemde planlama çok önemli, sizler bu açıdan ÅŸanslısınız, 1. Sınıftan bu sürece dahil olmanız önemli bir avantaj” dedi.

Turkcell EriÅŸim Åžebeke Operasyonları Yöneticisi Eda Konakyeri'nin konuÅŸması daha çok Turkcell’in teknolojik altyapısı, 5G teknolojisi ve Turkcell’in 5G teknolojisine yönelik çalışmaları, internet üzerinden saÄŸlanan GeForce teknolojisi ve Türkiye’ye Turkcell tarafından sunulması, teknolojinin gelecekte hangi noktalara eriÅŸebileceÄŸi üzerine yoÄŸunlaÅŸtı.

Yetkililerin kendi kariyer hikâyelerinin de anlatıldığı etkinlik, öÄŸrencilerden gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi.

 

Kariyer ve Mezun Merkezi KoordinatörlüÄŸü

Son Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2023, Çarşamba