Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Zafer Kalkınma Ajansı Ortaklığıyla Siber Vatan Projesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Zafer Kalkınma Ajansı Ortaklığıyla Siber Vatan Projesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığının eş güdümünde siber güvenlik alanında insan kaynağının geliştirilmesi amacıyla yürütülen Siber Vatan Programı kapsamında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Zafer Kalkınma Ajansının ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, DPÜ Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Yolvermez, KSBÜ Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Gülekçi ve paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

İmzalanan protokolle Siber Vatan programı kapsamındaki eğitimlere KSBÜ öğrencilerinin de başvurabilmesi ve söz konusu eğitim içeriklerinden yararlanabilmesi sağlandı. İmza töreninin ardından Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Prof. Dr. Ahmet Tekin ve Genel Sekreter Veli Oğuz, kurumlar arası iş birliği protokolünün tüm paydaşlara hayırlı olmasını dilediler.

Üniversitelerin her bölümünden öğrencilere açık olan ve ülkemizin siber güvenlik uzmanı gereksinimini karşılamak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığının eş güdümünde başlatılan Siber Vatan Programı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün yürütücülüğünde 2022-2023 dönemi için belirlenen Genç İstihdamı temasına da hizmet ediyor.

Toplam 45 öğrencinin yararlanacağı eğitimle siber güvenlik, bilgisayar, mobil cihazlar ve diğer akıllı cihazların programlanması için algoritma ve yazılım dili konularında teknik bilgiler paylaşılacak. Siber Vatan Programı’nın ilk aşamasında Beyaz Şapkalı Hacker ve Temel Linux, ikinci aşamasında ise Sızma Testi eğitimleri verilecek.

 

Son Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2023, Salı