Lisansüstü Eğitim ve Akademik Kariyer

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi olarak Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz konuşmacı olarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Eray Acar ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Volkan Çetinkaya'nın katıldığı “Lisansüstü Eğitim ve Akademik Kariyer“ başlıklı seminerimizi 30 Mayıs Perşembe Günü 13.30'da Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Salonunda gerçekleştirdik. Seminerimizde, Sn. Doç. Dr. Eray Acar ve Dr. Öğr. Üyesi Volkan Çetinkaya, lisansüstü eğitime geçişteki amaçlarının iyi belirlenmesi gerektiğinin üzerinde durarak bu kariyer yolculuğunun zorluklarını, iyi taraflarını ve kendi akademik tecrübelerini aktardı. Ayrıca lisansüstü programlara başvururken temel koşulların neler olduğuna ve hangi sınavlara girilmesi gerektiğine değinildi. Konuşmacılarımız, öğrencilerimizin bu koşullara ve lisansüstü eğitim ile ilgili gereksinim duyacakları tüm bilgiye Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Mevzuatlarından ulaşabileceklerinin altını çizdi. Bununla birlikte, akademisyenliğin ilk adımı olan araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadroları için gerekli koşullar üzerinde durularak örnek kadro ilanları inceleyerek bilgi verdi.
Katılımları için Sn. Doç. Dr. Eray Acar ve Dr. Öğr. Üyesi Volkan Çetinkaya'ya ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2024, Salı