DPÜ ile Esas Arasında İş Birliği Protokolü

DPÜ ile Esas Arasında İş Birliği Protokolü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Ege Savunma Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

DPÜ ile Ege Savunma Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği arasında iş birliği protokolü gerçekleştirildi.

Rektörlük makamında gerçekleşen tören Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Ege Kalkınma Derneği ve Ege Savunma Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Kadir Uçar, Esas Havacılık ve Uzay Sanayi Kümelenme Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çeliker Teknoloji'nin kurucusu Mustafa Çeliker, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Kariyer Mezun Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Yolvermez'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Protokol kapsamında, üniversitemizin mühendislik, teknoloji, ve fen bilimleri alanlarındaki uzmanlıklarının paylaşılması, savunma sanayi ve havacılık teknolojilerinde ortak Ar-Ge projelerinin yürütülmesi, öğrencilerimize staj ve istihdam olanaklarının sağlanması gibi birçok alanda iş birliği yapılması planlanıyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Kızıltoprak, törende yaptığı konuşmada, "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak, ülkemizin stratejik sektörlerinden biri olan savunma sanayi ve havacılık alanında önemli adımlar atıyoruz. Bu iş birliği ile hem üniversitemizin potansiyelini sektöre aktarma hem de öğrencilerimize yeni ufuklar açma fırsatı bulacağız," ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Kadir Uçar ise, "Bu protokol, savunma sanayi ve havacılık teknolojilerinde yerli ve milli üretim hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir kilometre taşı olacaktır. Üniversitelerle iş birliği yapmak, inovasyon ve teknolojik gelişim açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2024, Cuma